"> Vår story – MIG

Vår story

Idén till MIG (Mobile Intelligence Games) föddes en sommardag år 2000 på en grön gräsmatta i Oxford. Denna dag skulle vi, fyra vänner, ut på ett klassiskt äventyr – engelsk punting på Themsen. Tyvärr var det fler än vi som fått denna briljanta idé, så väntan på en ledig båt blev tre timmar lång. När vi låg där på gräsmattan och väntade började vi diskutera vilken typ av spel vi borde haft med oss för att fördriva tiden. Men vi kunde inte komma på ett enda. Inget som var både lätt att ta med sig och roligt. Då bestämde vi att vi skulle göra vårt eget. Ett roligt och intelligent spel utan spelplan som man enkelt kunde ta med sig och spela överallt.

Hösten 2001 fanns vårt första MIG-spel ute i butik. 

Ingen av oss fyra hade någon erfarenhet av speltillverkning så det blev en spännande resa att lära sig allting från grunden. Vi bestämde tidigt att MIG – Mobile Intelligence Games skulle skilja sig från andra frågespel, inte bara genom spelsättet, de skulle också innehålla de roligaste, intressantaste och mest aktuella frågorna. Inga översatta utländska frågor utan frågor som berör människor på den svenska marknaden. 

Bara några veckor efter att vårt första spel var framme publicerades tidningarnas speltester. MIG fick högsta betyg i nästan samtliga tidningar som testade. Fem getingar i Expressen gjorde att alla spel såldes slut på bara några veckor och vi fick snabbt göra en ny produktion. MIG hade blivit den succé vi inte vågat drömma om.

Idag finns MIG-spelen brett ute i detaljhandeln i Sverige och i Norge.  Varje år kommer nya spel, i bland med allmänna frågor och ibland lite mer nischade. Vårt koncept 0-100 har blivit en succé med stor efterfrågan både i Sverige och Norge. Vi har som ambition att MIG-spelen alltid ska kännas aktuella och breda med frågor som är lagom svåra. Vid varje nytryckning, som ofta sker 2-3 gånger om året, byter vi ut några frågor så att spelen alltid ska kännas uppdaterade. 

Många av våra spel finns även som appar i iPhone- och Android-telefoner.

MIG är frågespelet du tar med dig. Var du vill – När du vill. Välkommen in i MIG-familjen!

Helena, Git och Staffan!