På en
gräsmatta
i Oxford

Play MIG logga vit 2024

Idén till MIG (Mobile Intelligence Games) föddes en sommardag år 2000 på en grön gräsmatta i Oxford. Denna dag skulle vi, fyra vänner, ut på ett klassiskt äventyr – engelsk punting på Themsen. Tyvärr var det fler än vi som fått denna idé, så väntan på en ledig båt blev tre timmar lång. När vi låg där på gräsmattan och väntade började vi diskutera vilken typ av spel vi borde haft med oss för att fördriva tiden. Men vi kunde inte komma på ett enda spel som både var roligt och lätt att ta med sig. Då bestämde vi att vi skulle göra vårt eget. Ett roligt spel utan spelplan som man enkelt kunde ta med sig och spela överallt.

Hösten 2001 fanns vårt första MIG-spel ute i butik.

Vår vision är att fortsätta växa och utveckla vårt företag och att förgylla tillvaron för många människor.

Ingen erfarenhet av speltillverkning

Ingen av oss fyra hade någon erfarenhet av speltillverkning så det blev en spännande resa att lära sig allting från grunden. Vi bestämde tidigt att MIG – Mobile Intelligence Games skulle skilja sig från andra frågespel, inte bara genom spelsättet, de skulle  också innehålla de roligaste, intressantaste och mest aktuella frågorna. Inga översatta utländska frågor utan frågor som berör människor.

Högsta betyg

Bara några veckor efter att vårt första spel var klart publicerades tidningarnas speltester. MIG fick högsta betyg i nästan samtliga tidningar som testade. Fem getingar i Expressen gjorde att alla spel såldes slut på bara några veckor och vi fick snabbt göra en ny produktion. MIG hade blivit en succé vi aldrig vågat drömma om.

Aktuella spel lätta att packa med

Sedan 2000 har vi utvecklat över 100 olika spel och sålt närmare två miljoner spel i Sverige och Norge. Alla spel tillverkas i Sverige och packas i Mölnlycke.

Vi vill att MIG-spelen alltid ska kännas aktuella och innehålla frågor som är utmanande och lagom svåra. 2017 tog vi fram spelkonceptet 0-100 som snabbt blev mycket populärt och nu är företagets storsäljare. Många av våra spel finns även som appar i iPhone- och Android-telefoner.

Årets Företagare

I juni 2024 fick MIG Frågespel, Helena Liewendahl och Git Hansson, ta emot den fina utmärkelsen Årets Företagare i Göteborg. Vi är jätteglada och stolta över priset och ett bevis på att vi lyckas med det vi gör. Vi är nu ett helt team som jobbar med att sprida roliga MIG-spel och förgylla tillvaron för många människor.

MIG är frågespelet du tar med dig.
Var du vill – När du vill.

Välkommen in i MIG-familjen!
Helena, Git, Staffan och resten av MIG-teamet