14/02/2024
Spel – lätt att packa med till sportlovet!

Nu börjar äntligen årets sportlov! Är det dags för skidåkning, utomhusaktiviteter eller bara kvalitetstid med familjen? Sportlovet är en härlig tid att umgås med familj och vänner och att göra roliga aktiviteter tillsammans. En aktivitet som passar dem flesta är att spela sällskapsspel. Oavsett om det är familjespel, brädspel eller frågesport så blir det många minnesvärda stunder tillsammans. Är det någon i familjen som alltid vinner? Eller är det en annan som lätt blir en dålig förlorare? När vi spelar spel så visar vi alla möjliga sidor av oss själva och det är också det som gör det extra utmanade och roligt. För visst är det härligt att efter en dag utomhus gå in och värma sig och spela ett spel?

Familjespel – kul för hela familjen!

MIG Frågespel har flera spel som passar för hela familjen. 0–100 Familj är ett lättspelat spel som garanterar skratt och ger kunskap för hela familjen. Det är över 1000 frågor som passar både stora och små. I detta spel så ingår ett måttband där barnen själva får möjligheten att vara kreativa. Barnen får fundera på frågor som tillexempel, hur långt något är och chansa på ett svar på ett tal mellan 0–100. Som vuxen lär du dig också nytt!

Spel på resan

 ”Är vi inte framme snart?” Hur många föräldrar har inte fått den frågan från barnen när de har långtråkigt i bilen. Under lov och andra tillfällen blir det ofta många timmar i bilen och här gäller det att vara kreativ och att underhålla barnen. Så vårt tips är att lägga undan mobiler och paddor ett tag och istället umgås med varandra och få en värdefull tid tillsammans. Tiden går garanterat snabbare och det blir en trevlig familjestund i bilen. Spelet MIG Take Away Familjekul är precis lika roligt som det låter. Ett spel som är kul för hela familjen. Här behövs det ingen spelplan utan du får med block och penna i spelet. 0–100 familj finns även i en miniversion så den är lätt att packa med på resan eller i bilen.  Så nästa gång du får frågan från barnen så vet du exakt vad ni kan göra, ta fram ett spel.

Alla hjärtans dag – ge en gåva till någon du tycker om

Den här veckan, den 14 februari så inträffar Alla hjärtans dag. Brukar du ge bort en present till någon du tycker om? Eller är det dags att ge bort något annat än blommor i år? Ett spel är perfekt att ge bort i present och det är en aktivitet som ni kan göra tillsammans.

Oavsett var ni har för planer denna veckan så hoppas vi att du njuter på bästa sätt. Samla ihop nära och kära och boka in en spelkväll tillsammans. Tagga gärna MIG Frågespel på Instagram när du spelar så vi får ta del av hur det är hos dig!

Relaterade inlägg

Sommarens roligaste spelnyheter

Sommarens roligaste spelnyheter

Ett partyspel och ett spel om allt som rör Sverige. Nu lanserar MIG Frågespel två spelnyheter som är den perfekta sommarunderhållningen. Spelen passar lika bra på campingsemestern som på beachpartyt. De två nya minispelen innehåller 175 frågor och är lätta att ta med...

läs mer
Vännerna från Hovås vinner Årets Företagare i Göteborg

Vännerna från Hovås vinner Årets Företagare i Göteborg

På kontoret i Sisjön fortsätter firandet. Den 14 maj fick MIG Frågespel, Helena Liewendahl och Git Hansson ta emot den fina utmärkelsen Årets Företagare i Göteborg. Det var för 24 år sedan, som de två bästa vännerna bestämde sig för att göra roliga och lärorika spel...

läs mer
Sällskapsspel – både roligt och lärorikt!

Sällskapsspel – både roligt och lärorikt!

Frågespel har länge varit en populär form av underhållning och kunskapsbyte. När vi spelar spel tillsammans är det inte bara trevligt och socialt, utan vi blir även mer allmänbildade.Här får du som spelare alltid lära dig något nytt, men också möjlighet att utmana...

läs mer