Sällskapsspel både roligt och lärorikt
07/04/2024
Sällskapsspel – både roligt och lärorikt!

Frågespel har länge varit en populär form av underhållning och kunskapsbyte. När vi spelar spel tillsammans är det inte bara trevligt och socialt, utan vi blir även mer allmänbildade.
Här får du som spelare alltid lära dig något nytt, men också möjlighet att utmana andra och få en trevlig stund tillsammans. Vilken fantastisk kombination – att förena nytta med nöje!

MIG Frågespel – spel som passar både barn och vuxna

Det finns ett stort utbud av sällskapsspel med allt från kunskapsspel, kortspel och spel där du aktiverar dig. MIG Frågespel har flera olika spel som passar både barn och vuxna. Det är klassiska frågespel som är lätta att ta med sig till spelkvällar hos kompisar, när du är ute och reser och enkla att packa upp hemma. MIG Frågespel har en bra variation av frågor inom kategorier som nu och då, nöje och kultur, när och fjärran, sport och blandat och natur och teknik. Många har sina favoritspel, men det är alltid bra att utmana sig själv. Genom att utmana oss själva med diverse frågor från olika ämnen vidgar vi vår kunskap inom flera områden. Det blir en resa genom kunskapens värld där du får möjlighet att fördjupa dig i ämnen som du kanske inte utforskat tidigare.

Sällskapsspel spela tillsammans och ha kul!

Det finns även forskning Forskningsstudie där det visade sig att personer som har spelat sällskapsspel gjorde bättre ifrån sig på minnestester när det var 70 år gamla, än de som inte spelat sällskapsspel. I tester som gjordes så visades även att personer som hade spelat sällskapsspel var mer snabbtänkande och problemlösare. Forskningen visade dessutom att de som börjat spela sällskapsspel när de är gamla blir mer skarpare. Så det är aldrig för sent att börja med sällskapsspel, vi blir mer klartänkta och hjärnan kommer att bli spänstigare när du blir gammal. Det sociala när du spelar är en viktig faktor. Eftersom människan är ett flockdjur så är nyckeln att spela tillsammans då fysiskt sällskap får oss att må bra i olika sociala sammanhang.

0–100 spel där svaret alltid är ett tal

I spelen 0–100 så gäller det att ha koll på tal mellan noll och hundra. Här övar du kunskap på ett annat sätt där svaren kan vara allt ifrån vikt, längd, årtal och mycket mer. Våra 0–100 spel finns i olika varianter med aktuella, klassiska och intressanta frågor. Vår senaste nyhet är
0–100 Gott & Blandat som innehåller över 700 aktuella och roliga frågor. I detta spel behöver du inte kunna det exakta svaret, utan den som gissar närmast rätt svar får lägst poäng. Svarar du helt rätt så blir det minus tio poäng. Den spelaren som har lägst poäng när spelet är slut vinner. Ja, du läste rätt – du ska ha så låga poäng som möjligt! 0–100 finns i olika varianter där några spel endast väger 66 gram och är lätta att packa med när du är på resande fot. Mini 0–100 finns även för familjen där frågorna är från 6 år och uppåt. Kul att spela tillsammans hela familjen.

För visst är det kul att spela spel? Frågespel är en lekfull metod att utmana hjärnan. Det är också ett sätt att få minnesvärda stunder tillsammans och främjar social samvaro. När du spelar tillsammans med vänner och familj skapar det både gemenskap och skratt men också en möjlighet att lära känna nya bekantskaper. För visst är det härligt med en aktivitet som passar för både stora och små. Så nästa gång du funderar på hur du ska tillbringa din fritid, tänk på att kraften i bra frågespel – är nyckeln till både kunskap och nöje.

Relaterade inlägg

Sommarens roligaste spelnyheter

Sommarens roligaste spelnyheter

Ett partyspel och ett spel om allt som rör Sverige. Nu lanserar MIG Frågespel två spelnyheter som är den perfekta sommarunderhållningen. Spelen passar lika bra på campingsemestern som på beachpartyt. De två nya minispelen innehåller 175 frågor och är lätta att ta med...

läs mer
Vännerna från Hovås vinner Årets Företagare i Göteborg

Vännerna från Hovås vinner Årets Företagare i Göteborg

På kontoret i Sisjön fortsätter firandet. Den 14 maj fick MIG Frågespel, Helena Liewendahl och Git Hansson ta emot den fina utmärkelsen Årets Företagare i Göteborg. Det var för 24 år sedan, som de två bästa vännerna bestämde sig för att göra roliga och lärorika spel...

läs mer
Spel – lätt att packa med till sportlovet!

Spel – lätt att packa med till sportlovet!

Nu börjar äntligen årets sportlov! Är det dags för skidåkning, utomhusaktiviteter eller bara kvalitetstid med familjen? Sportlovet är en härlig tid att umgås med familj och vänner och att göra roliga aktiviteter tillsammans. En aktivitet som passar dem flesta är att...

läs mer