"> Otippat samarbete blev innovativt spel med högskoleprovsfrågor. – MIG
mars 18, 2019

Otippat samarbete blev innovativt spel med högskoleprovsfrågor.

En läkare. Två frågespelsentreprenörer.
Resultatet: Ett frågespel som ska hjälpa personer att få bättre resultat på högskoleprovet.
David Sinkvist är ST-läkaren i allmänmedicin som hoppade av läkaryrket och istället hjälper studenter med onlinekursen Högskoleprovguiden. Under 14 år har hans företag hjälpt fler än 129 000 personer till ett bättre resultat på högskoleprovet.
Helena Liewendahl och Git Hansson är vännerna från Göteborg som för 18 år sedan kom på idén om ett frågespel som är lätt att ta med sig. Sedan dess har de drivit företaget Compete Now som tillverkar frågespelen MIG (Mobile Intelligence Games) som blivit ett av Sveriges mest sålda spel.
David Sinkvist från Linköping hade länge en tanke på att göra ett enkelt och roligt frågespel om högskoleprovet. Men istället för att göra ett själv, tog han i höstas på ren chansning kontakt med Helena Liewendahl och Git Hansson. Efter ett telefonsamtal var det oväntade men lyckade samarbetet ett faktum.
– Vi tycker det var en väldigt bra idé, säger Helena Liewendahl. Folk tar lättare till sig kunskap när man spelar och har roligt. Vi hoppas kunna hjälpa fler att klara högskoleprovet.
David Sinkvist tog tillsammans med sitt team på Högskoleprovguiden fram 380 frågor i ämnena Svenska ord & uttryck, Engelska ord & uttryck, Vad passar bäst?, Vilken är störst? och ”Bara” vanlig matte. Helena Liewendahl och Git Hansson stöttade med sin gedigna kunskap om frågespelsproduktion, svårighetsgrader och blandning av frågor.
Resultatet blev Mini-MIG Högskoleprovet där spelarna testas på svenska, engelska och matematik, de tre hörnstenarna av högskoleprovet.
– Vi är så nöjda över spelet och har redan fått ett väldigt positivt mottagande, säger David Sinkvist. Det är många ungdomar och äldre som vill utmana sig själva och som är intresserade av att testa om deras kunskaper kan matcha kraven på högskoleprovet.
Drygt 67 500 är anmälda till högskoleprovet den 6 april. Mini-MIG Högskoleprovet släpps i handeln i mitten av mars. Rek pris 129 kr. MIG-spelen tillverkas i Sverige.