juni 16, 2016

Andreas tjatade sig till ett Golf MIG

Andreas Harnebring var bestämd. Det borde finnas ett bra frågespel om golf.
Han kontaktade speltillverkaren Compete Now som sa nej. Men Andreas Harnebring gav sig inte.

Spelföretaget hävdade att det var för smalt. Men jag vet ju att golfspelare är mer hängivna än de flesta, så jag fortsatte att tjata, säger Andreas Harnebring, 29.
Han jobbar till vardags som ishockeydomare. Han är själv en dedikerad golfspelare och har under flera år jobbat med Nordea Masters.

Det var i höstas som Andreas Harnebring och hans flickvän tyckte att det saknades ett riktigt bra frågespel om golf. Paret bestämde sig först för att helt själva ta fram ett sådant spel.
? Men vi insåg ganska snart att det är väldigt mycket produktionsfrågor som måste lösas.
Andreas Harnebring kontaktade företaget Compete Now som tillverkar MIG, Mobile Intelligence Games, ett av Sveriges mest sålda frågespel.
? Under fyra samtal avböjde de vänligt men bestämt mitt förslag. Men efter femte samtalet hade jag övertalat dem, säger Andreas Harnebring.
Andreas Harnebring hade själv skrivit närmare 700 frågor om golf som nu provspelades i fokusgrupper. Det blev en hel del nya frågor som fick skrivas och kategorier förändrades men sex veckor senare var spelet färdigt för tryckning. 15 maj hade Golf MIG premiär i butik.
? Det kändes urhäftigt att hålla det första spelet i handen och veta att det är jag som varit drivkraften till detta, säger Andreas Harnebring.
MIG Golf innehåller 780 frågor i kategorierna Regler & Uttryck, Spelare & Personligheter, Banor & Resmål, Tävlingar & Blandat och Utrustning & Varumärken. Spelet är lätt att ta med sig. Det innehåller ingen spelplan utan spelas med frågor, ett spelblock och två tärningar.
MIG Golf finns bl. a. hos Dormy, Åhléns, golfshoppar och bokhandeln. Rek. pris 229 kr.